Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό αποδίδεται σε «σφάλμα συστήματος», το οποίο εκδηλώθηκε περίπου στις 20:56 το βράδυ της Τρίτης, όταν τα οχήματα σταμάτησαν ξαφνικά στη μέση του δρόμου και δεν μπορούσαν να κινηθούν.
Οχήματα «παγωμένα» στη μέση του δρόμου
Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά social media δείχνουν δεκάδες ρομποταξί με αναμμένα αλάρμ να έχουν ακινητοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους και ταχύτατες λωρίδες κυκλοφορίας, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους υπόλοιπους οδηγούς.
Σε καταγραφή από dashcam, οδηγός περνά δίπλα από τουλάχιστον 16 ακινητοποιημένα οχήματα μέσα σε διάστημα 90 λεπτών, αποφεύγοντας οριακά σύγκρουση με απότομες αλλαγές λωρίδας και φρεναρίσματα.
Driverless taxi malfunctioned in Wuhan with passengers trapped inside the vehicle pic.twitter.com/yTFEER376P
— @ (@anthraxxxx) April 1, 2026
Επιβάτες εγκλωβισμένοι για πάνω από μία ώρα
Επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στα οχήματα περιέγραψαν σκηνές αβεβαιότητας, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από 90 λεπτά.
Φοιτήτρια που επέβαινε σε ένα από τα οχήματα μαζί με φίλους της ανέφερε ότι το ρομποταξί παρουσίασε επανειλημμένες δυσλειτουργίες πριν ακινητοποιηθεί πλήρως σε διασταύρωση στην ανατολική Ουχάν.
Όπως είπε, η οθόνη του οχήματος τους ζητούσε να παραμείνουν μέσα και να περιμένουν βοήθεια εντός πέντε λεπτών. Ωστόσο, η επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας έγινε μετά από περίπου 30 λεπτά, χωρίς να δοθεί άμεση λύση.
«Μας έλεγαν συνεχώς ότι θα το αναφέρουν στους ανωτέρους τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τελικά αποχώρησαν μόνοι τους χωρίς να ενημερωθούν για την αιτία της βλάβης.
Dozens of driverless taxis stalled on the road in Wuhan last night. Around 9 PM, multiple Luobo Kuaipao autonomous vehicles came to a complete stop in the middle of the road. Local police confirmed a system failure, saying passengers were evacuated safely. No injuries were… pic.twitter.com/RFqJTKvoGl
— Shanghai Daily (@shanghaidaily) April 1, 2026
