Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είδε ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση αυτή και άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, η οποία έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα, το οποίο ανέπεμψε την υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, προκειμένου να δικάσει και πάλι την υπόθεση για τη δεύτερη κατηγορία που είχε αρχικά αποδοθεί, αλλά και για να του επιβληθεί και δεύτερη ποινή.
Η επέμβαση
Η 59χρονη γυναίκα πήγε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική αφαίρεση κυστικών μορφωμάτων. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο επί πολλά έτη γιατρός μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος γνώριζε το ιατρικό ιστορικό της, με τη συνδρομή μάλιστα δεύτερου γιατρού χειρουργού βοηθού και ενός νοσηλευτή με την ιδιότητα του εργαλειοδότη.
Στο πρακτικό χειρουργείου που συντάχθηκε από τον γυναικολόγο αναγράφηκε: «Εκτελέσθηκε είσοδος στην περιτοναϊκή κοιλότητα με βελόνη Veress, με μικρή τομή του δέρματος διομφαλικά, για την επίτευξη πνευμοπεριτοναίου και μετά την είσοδο στην περιτοναϊκή κοιλότητα διαπιστώθηκε ευμέγεθες κυστικό μόρφωμα της αριστερής ωοθήκης περίπου 8-10 mm και εκτελέστηκε κυστεκτομή αριστερά, καθώς και εκτομή των εξαρτημάτων αμφοτερόπλευρα. Η χειρουργική επέμβαση ήταν ομαλή και η ασθενής την επόμενη ημέρα εξήλθε με οδηγίες στο σπίτι».
Περίπου 10 ημέρες μετά την επέμβαση, η 59χρονη επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της, ο οποίος της αφαίρεσε τα ράμματα ,«διενήργησε κλινικό έλεγχο και υπερηχογραφική εξέταση στην κάτω κοιλιακή της χώρα, ώστε να ελέγξει τη μετεγχειρητική της πορεία, κατά την οποία δεν διαπίστωσε κάποια επιπλοκή και έκρινε ότι η πορεία της υγείας της βαίνει σύμφωνα με τα ιατρικώς προβλεπόμενα».
Επιπλοκές
Μόλις όμως η γυναίκα σταμάτησε τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, άρχισε να αισθάνεται πόνο στην κοιλιακή χώρα. Εναν μήνα μετά επισκέφτηκε και πάλι τον γυναικολόγο της, ο οποίος διενήργησε νέο κλινικό έλεγχο και υπερηχογραφική εξέταση και δεν διαπίστωσε και πάλι «κάποια επιπλοκή και έκρινε ότι η πορεία της υγείας της βαίνει σύμφωνα με τα ιατρικώς προβλεπόμενα».
Παρ’ όλα αυτά, οι πόνοι της 59χρονης συνεχίζονταν και τον επισκέφτηκε για μία ακόμη φορά, χωρίς ωστόσο να διαγνώσει κάποια επιπλοκή και μάλιστα «την καθησύχασε ότι οι πόνοι είναι φυσιολογικοί και της συνέστησε να λαμβάνει παυσίπονα για την αντιμετώπιση του πόνου».
