Από νωρίς το πρωί οι φωτιές έχουν ανάψει και τα κρέατα έχουν πάρει θέση ώστε από το μεσημέρι να υπάρχουν οι γνωστοί μεζέδες πρώτα για τους ψήστες και… έπειτα για τους υπόλοιπους που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι.
Στο κέντρο της Αθήνας έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο σκηνικό αφού οι δρόμοι είναι άδειοι, αλλά κυρίως τουρίστες έχουν γεμίσει τις κεντρικές πλατείες όπου υπάρχουν αρνιά σε αφθονία πάνω στους σούβλες. Μια παράδοση των καταστηματαρχών του κέντρου για τη σημερινή ημέρα. Περίπου 150 αρνιά αναμένεται να ψηθούν για τους Αθηναίους, όσο οι τουρίστες κάνουν βόλτα και… χαζεύουν τα ελληνικά έθιμα του Πάσχα.
Οι εστίες από το Μοναστηράκι μέχρι… τη Βαρυμπόμπη που φυσικά έχουν στηθεί ψησταριές, περιλαμβάνουν αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και συκωταριές. Γεμάτα είναι φυσικά από νωρίς και τα καταστήματα εστίας, που σύμφωνα με ιδιοκτήτες που μίλησαν στην ΕΡΤ, οι κρατήσεις έχουν αρχίσει… από τα Χριστούγεννα.
Η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τις μυρωδιές της σούβλας και την κάπνα που απλώνεται στην περιοχή, συνθέτοντας την εικόνα του πασχαλινού τραπεζιού σε δημόσιο χώρο. Όσον αφορά τον καιρό, η ημέρα ξεκίνησε με συννεφιά, ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε ήπια επίπεδα.
