Ελλάδα

Βραβεύθηκαν οι δύο εργαζόμενοι του δήμου που εντόπισαν και έσωσαν τον 46χρονο άστεγο μέσα σε απορριμματοφόρο στη Θεσσαλονίκη

Στη βράβευση των δύο εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, που τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23/4) εντόπισαν και έσωσαν έναν 46χρονο άστεγο από τη Ρουμανία, ο οποίος κοιμόταν μέσα σε κάδο απορριμμάτων και βρέθηκε μέσα στο απορριμματοφόρο, προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής (24/4) στο γραφείο του τους δύο εργαζόμενους, τον συμβασιούχο Θοδωρή Καρακώτα και τον μόνιμο υπάλληλο Αναστάσιο Μασκαλίδη, οι οποίοι ήταν σε νυχτερινή βάρδια και υπό καταρρακτώδη βροχή στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούσαν το τακτικό δρομολόγιο επί της οδού Λεωφόρου Νίκης.


Βραβεύθηκαν οι δύο εργαζόμενοι του δήμου που εντόπισαν και έσωσαν τον 46χρονο άστεγο μέσα σε απορριμματοφόρο στη Θεσσαλονίκη

Οι δύο εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καρακώτας και Αναστάσιος Μασκαλίδης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη
«Ήταν σοκαριστικό. Είδαμε ένα χέρι μέσα στα σκουπίδια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρελό… Με το που έφυγε ο κάδος μέσα στην πρέσα, ο άνθρωπος φώναξε και ευτυχώς η πρέσα ήταν στη θέση που μπορούσε να σταματήσει», περιέγραψε πως έζησε – μαζί με τον συνάδελφο του – το πρωτοφανές περιστατικό ένας από τους δύο εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καρακώτας.


Βράβευση υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης

«Τον πλάκωσαν τα σκουπίδια, ακούσαμε μόνο φωνές, βγάλαμε τα σκουπίδια, τραβήξαμε την πρέσα ανάποδα για να του απελευθερώσουμε το πόδι και φωνάξαμε ασθενοφόρο και Αστυνομία», δήλωσε ο κ Καρακώτας, ενώ, όπως υπογράμμισε
«ο άνθρωπος ευτυχώς έσπασε μόνο το πόδι του, γλίτωσε τη ζωή του, να μην το είχαμε και εμείς τύψεις».

«Πάτησα έγκαιρα το στοπ. Στα μάτια μου είδα ένα κόκκινο κουμπί και το πάτησα. Αυτή ήταν η πρώτη μου κίνηση. Ακούσαμε μια φωνή και δεν καταλάβαμε από πού ήρθε. Σηκώσαμε την πρέσα και τον βγάλαμε από το όχημα. Είμαι πολλά χρόνια στην υπηρεσία και πρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι τέτοιο», τόνισε ο άλλος εργαζόμενος, Αναστάσιος Μασκαλίδης.


Βράβευση υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης

Δημοφιλέστερα

To Top