Η επίθεση κατά της μοναχής, μιας 48χρονης ερευνήτριας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Βιβλικών και Αρχαιολογικών Ερευνών της Ιερουσαλήμ, έλαβε χώρα στο Όρος Σιών, λίγο έξω από την Παλιά Πόλη.
Ο ύποπτος, ο Γιόνα Σίμχα Σράιμπερ, 36 ετών, κατάγεται από τον οικισμό Πεντούελ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Βρίσκεται υπό κράτηση από τις 29 Απριλίου και η εισαγγελία ζήτησε να παραμείνει μέχρι τη δίκη, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Πλάνα από κάμερες παρακολούθησης της σκηνής δείχνουν έναν άνδρα να ορμά προς την καλόγρια, η οποία φορούσε λευκό ράσο και μαύρο πέπλο, και να την σπρώχνει βίαια στο έδαφος, όπου παραλίγο να χτυπήσει το κεφάλι της σε ένα πέτρινο μπλοκ. Ο άνδρας απομακρύνεται από τη σκηνή, αλλά επιστρέφει και κλωτσά την καλόγρια πριν παρέμβει ένας περαστικός.
Το γαλλικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε την επίθεση, ζητώντας να παραπεμφθεί ο άνδρας σε δίκη.
Το περιστατικό καταδίκασε και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, μιλώντας σε ανακοίνωσή του για «ντροπιαστικό περιστατικό».
