Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει επιλέξει συνειδητά την προσωπική στοχοποίηση του πρωθυπουργού και της οικογένειας Μητσοτάκη, μετατρέποντας –όπως είπε– την πολιτική αντιπαράθεση σε «μια ατέρμονη δικαστική συζήτηση» με βαρείς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και δικαστικών λειτουργών.
«Ο τίτλος που ταιριάζει στη συμπεριφορά του κ. Ανδρουλάκη είναι “όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει πολιτικά σε καταγγελίες περί «συγκάλυψης» και προσωπικών ευθυνών του πρωθυπουργού.
Αναφερόμενος στο θέμα του Πόθεν Έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έθεσε ποινικό ζήτημα, αλλά «ηθικό θέμα», επισημαίνοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε λάθος λογιστή για τη μη δήλωση στοιχείων που –όπως είπε– τις προηγούμενες χρονιές δηλώνονταν κανονικά.
Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρούσε –κατά τον ίδιο– χρήματα στο εξωτερικό, ενώ ασκεί κριτική στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ζητά μεγαλύτερη φορολόγηση των τραπεζών στην Ελλάδα. «Ό,τι πηγαίνει έξω, μπορεί να έρθει και μέσα», σχολίασε με νόημα.
Ο κ. Μαρινάκης συνέδεσε μάλιστα την υπόθεση με προηγούμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ανάλογες περιπτώσεις.
«Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδώσει ποινικές ευθύνες, αλλά θέτει «την ηθική διάσταση ενός ανθρώπου που ακολουθεί αυτή τη ρητορική».
Για τις αιτιάσεις ότι η συγκεκριμένη αντιπαράθεση ενδέχεται να λειτουργεί υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε αιχμηρό τόνο. «Τη Δευτέρα μας λένε “χορηγούς” οι μεν του κυρίου Τσίπρα, οι δε την Τρίτη μας λένε “χορηγούς” του κυρίου Ανδρουλάκη. Προφανώς, όλα αυτά είναι αστεία να τα συζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία δεν κέρδισε το 2019 και το 2023 επειδή επικράτησε του εκάστοτε δεύτερου κόμματος, αλλά επειδή εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Αν πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε επειδή θα είμαστε καλύτεροι από έναν πρώην πρωθυπουργό που έχασε ξανά και ξανά ή επειδή θα υπερέχουμε έναντι του ΠΑΣΟΚ, τότε είμαστε βαθιά γελασμένοι», σημείωσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να παράγει έργο και να παρουσιάσει ένα πειστικό πρόγραμμα στους πολίτες. «Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών αν έχουμε παραδοτέα, με ταπεινό τρόπο τα παρουσιάσουμε και παρουσιάσουμε και ένα πρόγραμμα το οποίο ο κόσμος θα το υπερψηφίσει», δήλωσε, με αφορμή και την έναρξη του 16ου συνεδρίου της ΝΔ.
