Ήταν αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν ο νεαρός βασιλιάς του bitcoin, συνειδητοποίησε πρώτος μετά το κλείσιμο των συναλλαγών της μέρας, ότι η χασούρα δεν ήταν απλά μεγάλη, αλλά τεράστια.
Το αγόρι με τα μαλλιά αφάνα που δηλώνει vegan και μέχρι πρότινος ήταν ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, πιθανότατα έκανε ώρα να συνειδητοποιήσει ότι 15 δισεκατομμύρια δολάρια και κάτι ψιλά της προσωπικής του περιουσίας είχαν εξαφανιστεί.
To Bloomberg δεν άργησε καθόλου να βγάλει την είδηση για τον τριαντάρη «λευκό ιππότη» των crypto, αυτόν που διέπεται από αλτρουιστικά αισθήματα, θέλοντας να είναι δισεκατομμυριούχος για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.
Όπως συνηθίζεται σε αυτά τα catastrophe story που εξιτάρουν πάντα ο τίτλος «Έχασε το 94% της προσωπικής περιουσίας του μέσα σε μια μέρα» ήταν κυριολεκτικά όμως αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά».
Σηματοδοτούσε ταυτόχρονα σύμφωνα με το έγκριτο οικονομικό site την μεγαλύτερη κατάρρευση πλούτου που έχει βιώσει ποτέ ένας billionaire μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ο Σαμ Μπάκμαν-Φριντ έμεινε με κάτι λιγότερο από ένα δισ., βγήκε από την λίστα των δισεκατομμυριούχων, όπου βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια και κοιτάζει να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.
Για τους ειδήμονες του είδους ο πάλαι ποτέ βασιλιάς είναι γυμνός και απόλυτα εκτεθειμένος μετά και την αποτυχία συγχώνευσης της εταιρίας του με την Binance, την μεγαλύτερη εταιρία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο νεαρός νιώθει πλέον ασφυκτικά τη δαμόκλεια σπάθη των Αμερικανικών Ελεγκτικών Αρχών να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του.
Ένα κεφάλι που κουβάλαγε πάντα μεγάλες ιδέες, από τότε που ο Σαμ ήταν ένα «nerd» -σ.σ. «φυτό» όπως αποκαλούνται οι πολλοί καλοί μαθητές στη χώρα μας- με μεγάλες προοπτικές.
Από το ΜΙΤ στα crypto
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το κλάμα του νεαρού που έχει κλείσει φέτος τα τριάντα του χρόνια, ακούστηκε πρώτη φορά μέσα στο κάμπους του Stanford στις 6 Μαρτίου του 1992.