Για την Ελλάδα αυτό το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί και επίτευγμα, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Εξάλλου όπως λέει πάντα η ΕΠΟ «ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια γιορτή» (την οποία δεν μπορούμε να διοργανώσουμε και δεν θέλει να φιλοξενήσει κανείς).
Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Ομοσπονδία μαζί με την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους θα βρουν γήπεδο και ημερομηνία ας μείνουμε στην προϊστορία των δύο φιναλίστ που τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από έντονη.
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου για 7η φορά με την απόλυτη υπεροχή της ΑΕΚ μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας να μετατρέπεται σε απόλυτη ισορροπία καθώς ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 3-3 τις κατακτήσεις.
Ο πρώτος Δικέφαλος τελικός έγινε προπολεμικά και πιο συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 1939 στο γήπεδο της Λεωφόρου.
Εκεί ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη στο 31′, αλλά Χατζησταυρίδης (43΄), Μανέττας (73′) έκαναν την ανατροπή.
Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Γ. Καραϊσκάκης (4 Ιουνίου 1978) με την ΑΕΚ να σκοράρει κάθε 40 λεπτά (Μπάγεβιτς 40′, Μαύρος 80′) και να κάνει το 2χ2.
Ο πρώτος τελικός Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν ο τρίτος με φιναλίστ τους δύο Δικεφάλους στις 29 Ιουνίου 1983. Κι ήταν ο τρίτος θρίαμβος της ΑΕΚ με τα γκολ των Μαύρου (27′), Βλάχου (80′), που είχε κορυφαίο τον Χρήστο Αρβανίτη ο οποίος κατέβασε τα ρολά.
Ο πρώτος τελικός εκτός Αθηνών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και στιγματίστηκε από τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 (Μπίσεσβαρ 24′, Ενρίκε 81′ – Χριστοδουλόπουλος 26′) πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά εις βάρος της ΑΕΚ και ξεκινώντας το δικό του σερί.