Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Για το διήμερο Τετάρτης 06/09 και Πέμπτης 07/09, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται, θα επιδράσουν σωρευτικά στο ήδη κορεσμένο έδαφος, εντείνοντας τα προβλήματα από τα πλημμυρικά επεισόδια.
Στον Χάρτη που δίνει στην δημοσιότητα το meteo επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη έως το βράδυ της Πέμπτης. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).
Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, είναι:
Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Τρικάλων)
Σποράδες
Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, τοπικά στη Βοιωτία)
Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αθροιστικά από την Τετάρτη 06/09 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 07/09 στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια, αναμένονται ~350 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας ~400 mm.
Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Θησείου, ΕΑΑ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε ένα χρόνο!