Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η καταλληλότητα του νερού στον Βόλο, μετά την κακοκαιρία Daniel, με τον κ. Μπέο να υποστηρίζει ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας «Λέει ό,τι της κατέβει», ότι «προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες» και ότι δεν την ξέρει αλλά για αγάπες, καλή είναι».
«Καταλαβαίνω την πολιτική επίθεση. Θέλω να μου επιτεθεί πολιτικά όποιος θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσωπικά και σεξιστικά σχόλια να κάνει. Μια χαρά είμαι. Αν δεν άντεχα δεν θα έμπαινα στην πολιτική» ήταν η απάντηση της κυρίας Αγαπηδάκη στην ΕΡΤ.
Στο ίδιο πλαίσιο, άφησε αιχμές για παραπλάνηση των πολιτών. «Αυτά που λέω, τα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα λένε όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες που έχουν παρόμοιες κρίσεις. Αν ο κ. Μπέος έχει μια ομάδα ειδικών που του λένε διαφορετικά πράγματα, ας έρθει με τεκμήρια να μας τα πει. Γιατί αυτά που σας λέω, ξαναλέω, είναι οδηγίες ανθρώπων, καθηγητών, πανεπιστημίου, ειδικών, κατευθυντήριες οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν είναι κάτι που σκέφτηκα εγώ», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Βόλου.
Όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, «ο κόσμος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του καθενός μας. Ξέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που είναι επιφορτισμένος με τα θέματα δημόσιας υγείας και συνεργάζεται μια ομάδα ειδικών και δίνει μια οδηγία η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ξέρει ότι θεσμικός ρόλος είναι αυτός. Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος, έχει άλλες ευθύνες. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο του. Όμως εδώ τα πράγματα, δεν είναι πολιτικά. Ξαναλέω είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Βόλο. Θα ελέγξουμε ξανά και ξανά το νερό. Είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι και δεν περισσεύει κανένας».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvg8ix7gzxwp)
Τι είχε πει ο Αχιλλέας Μπέος
Η επίθεση ξεκίνησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μπέος, κάνοντας λόγο για «αηδίες από ανθρώπους με θέση ευθύνης», ενώ την κατηγόρησε ότι «κάθεται σε ένα γραφείο και λέει ότι της κατέβει στο μυαλό και προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες».
«Βγήκε η Υφυπουργός κ. Αγαπηδάκη και είπε κάποια πράγματα για τον Βόλο. Για αγάπες καλή είναι. Σε ό,τι αφορά τον Βόλο να μην προτρέχει. Κάθεται σε ένα γραφείο και λέει ότι της κατέβει στο μυαλό και προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες. Το τηλέφωνο μου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Να μην κάνει δηλώσεις χωρίς νόημα… Τρελαίνομαι όταν ακούγονται αηδίες από ανθρώπους που έχουν θέση ευθύνης. Να αφήσει τους λαϊκισμούς. Ήρθε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός. Από πού ενημερώνεται η κ. Αγαπηδάκη. Aγάπησε με, κυρία Αγαπηδάκη. Πήραμε δείγμα από επτά διαφορετικά σημεία. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σύντομα. Το νερό χλωριώνεται, αλλά δεν είναι πόσιμο. Το είπε σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ. Προτεραιότητα μας είναι το νερό και το ρεύμα» είπε ο κ. Μπέος.
Το νερό στον Βόλο δεν είναι πόσιμο, ούτε για προσωπική υγιεινή
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση όλων των λοιμωδών νοσημάτων σε όλες τις πληγείσες περιοχές, όπου όποιος επιχειρεί θα πρέπει να φοράει εξοπλισμό.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί «36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και δυο περιπτώσεις χρειάστηκαν νοσηλεία ολιγοήμερη. Δεύτερον, τρία άτομα που εμφάνισαν δερματικά εξανθήματα».
«Το νερό στον Βόλο δεν είναι πόσιμο, δεν είναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή. Δεν βουρτσίζουμε δόντια με το νερό της βρύσης στο Βόλο. Δεν κάνουμε μπάνιο. Παίρνουμε το νερό, το βράζουμε στους 100 βαθμούς για 3 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι γίνονται έλεγχοι για την ποιότητα του νερού.
Τέλος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους έρχονται σε επαφή με τα νερά. «Το νερό από τις πλημμύρες έχει μέσα νεκρά ζώα, και χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αποτελεί εστία μόλυνσης» είπε. Όσο για το αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επιδημίας ξεκαθάρισε: «Δεν βλέπω λόγο πανικού ούτε εφησυχασμού».