Πολιτική

Μαρινάκης: Η ακρίβεια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης

Με αναφορά στην τακτική μηνιαία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον τελευταίο μήνα και τόνισε πως η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη σε ζητήματα καθημερινότητας».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και θεωρεί πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας. «Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα. Συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το βρεφικό γάλα στο οποίο υπάρχουν μειώσεις πάνω από 15%», είπε και επανέλαβε ότι «οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται αμείωτοι». Τόνισε επίσης ότι «το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι σαφές: ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας». Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στον τομέα της Υγείας με ευρωπαϊκούς πόρους και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ.


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (19/3//24)

«Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα ζητήματα ασφαλείας εντός των Πανεπιστημίων: Οι παράνομιες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν: στους φοιτητές, στους καθηγητές, έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι, εντός ή εκτός πανεπιστημίου που επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρους στείρων συγκρούσεων. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε και την συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών, οι οποίες και αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα Πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο πρωθυπουργός επισήμανε την αναβάθμιση της σχέσης των δύο χωρών σε μια συνολική και στρατηγική εταιρική σχέση.

«Το σχέδιο Κοινής Δήλωσης που υπεγράφη καθορίζει δομικά στοιχεία για την υλοποίηση της πρόθεσής μας να καταστεί βαθύτερη αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση σε οικονομικά και ενεργειακά θέματα, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Παράλληλα η διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, διασφαλίζει ότι οι ανανεώσιμες πηγές που θα αναπτυχθούν θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης». Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των διακινητών «που εκμεταλλεύονται την απελπισία αθώων ανθρώπων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ανοίξουν άλλες, νέες οδοί παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη».

Αναφορικά με το ζήτημα της Γάζας ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και για απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η Αίγυπτος είναι κομβική χώρα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από τη Λιβύη προς την Κρήτη».

Δημοφιλέστερα

To Top