Ελλάδα

«Και να σε πιάσουν σε αφήνουν ελεύθερο» – Οι διάλογοι της συμμορίας που άδειαζαν τσέπες σε τραμ, μετρό και αεροδρόμια

Αποκαλυπτικοί της δράσης τους είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών των συμμοριών που έβαζαν στο στόχαστρο πολίτες που βρίσκονταν σε αποβάθρες, συρμούς, στάσεις και αεροδρόμια και τους «άδειαζαν» τις τσέπες.

Οι κλέφτες οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε υποομάδες ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένοι και λάμβαναν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όπως ζακέτες και μπουφάν, προκειμένου να κρύβουν τα κλοπιμαία, ενώ χρησιμοποιούσαν και λέξεις κλειδιά.

Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για να μπορούν να «σηκώνουν» χρήματα από κάρτες που έβρισκαν στα πορτοφόλια που έκλεβαν, διέθεταν ακόμα και μηχανήματα POS, ενώ στο στόχαστρο τους έμπαιναν κυρίως ηλικιωμένοι ή νεαρές γυναίκες αλλά και όσοι είχαν πορτοφόλια ή κινητά σε εξωτερικές τσέπες ή σε τσάντες πλάτης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ομάδες των «πορτοφολάδων» είχαν διαχωρίσει τις περιοχές ευθύνης τους. Συγκεκριμένα οι κλέφτες αλβανικής καταγωγής είχαν καταλάβει την μπλε γραμμή του μετρό, ενώ οι Ρουμάνοι το υπόλοιπο δίκτυο, με τον άγραφο κανόνα να είναι ένας. Καμία ομάδα δεν παρεμβαίνει στην περιοχή της άλλης.


symmoria-athina-syllipsi__2_

Ο φόβος για τους Αλβανούς

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος μεταξύ μελών της ρουμάνικης ομάδας.

Μέλος Α: Καλά! Πάρτε με τηλέφωνο! Έλα ρε αδελφέ γιατί δεν… δεν θα κάτσω έτσι σε αυτό το στιλ. Δεν θα πάω πια στη μπλε, όχι, όχι.

Μέλος Β: Όχι ρε, τι στο διάολο! Τι κάνουμε κάτω; Δεν κάνουμε φράγκο! Έτσι πάνω στη πράσινη κάνουμε λεφτά.

Μέλος Α: Όχι, δεν πάω πια στη μπλε! Τέλος, τελείωσα με αυτή την μπλε, όχι! Γιατί θα έχω και μπλεξίματα με τους Αλβανούς το τέλος και ούτε κάνω λεφτά!

Δημοφιλέστερα

To Top