Χώροι υψηλής αισθητικής, εγκαταστάσεις-σύμβολα της αθλητικής κουλτούρας των Γάλλων, θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα από 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου. Έχοντας μελετήσει και την τελευταία λεπτομέρεια οι διοργανωτές θέλουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των περασμένων ετών έχουν κάνει θαυμάσια χρήση των πιο αναγνωρίσιμων κτιρίων και περιοχών των πόλεων υποδοχής τους για να επιδείξουν αθλητική υπεροχή τους. Ο αγώνας Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Μαξέντιου στο Ρωμαϊκό Φόρουμ, το Σίδνεϋ 2000 χρησιμοποίησε τη διάσημη Όπερα για το τρίαθλο και η Αθήνα 2004 μας… ταξίδεψε όλους πίσω στην αρχαιότητα χρησιμοποιώντας τις ίδιες τοποθεσίες από τους αρχαίους -και σύγχρονους- Ολυμπιακούς Αγώνες -ο μαραθώνιος ξεκίνησε από την πόλη του Μαραθώνα και ολοκληρώθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ το στάδιο στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας φιλοξένησε τη σφαιροβολία. Οι Αγώνες που πραγματοποιούνται στην «Πόλη του Φωτός», θα προσθέσουν σε αυτή την υπέροχη κληρονομιά εμβληματικών Ολυμπιακών χώρων μέσω της χρήσης των δικών τους ιστορικών και εντυπωσιακών χώρων.
Stade de France / Στίβος, Ράγκμπι / Χωρητικότητα: 77.083, Saint-Denis
Aναμφισβήτητα το πιο διάσημο στάδιο της Γαλλίας, γνωστό και για τη φιλοξενία πολλών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (FIFA) του 1998, για το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά. Οι Les Bleus κέρδισαν το πρώτο τους παγκόσμιο πρωτάθλημα σε αυτό το στάδιο νικώντας τη Βραζιλία με 3-0 στον τελικό μπροστά σε 75.000 κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο στάδιο στη Γαλλία και έχει διοργανώσει πολυάριθμα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των τελικών του UEFA Champions League το 2000, 2006 και 2022, επτά αγώνες στο UEFA Euro 2016, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2003 και το 1999, 2007 και το Ράγκμπι του 2023. Πρόκειται για ένα από τα δύο μόνο στάδια στον κόσμο που έχουν φιλοξενήσει τόσο έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου όσο και έναν τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου ράγκμπι.
Στάδιο Roland Garros / Τένις, Πυγμαχία / Χωρητικότητα: 34.000, Παρίσι
Το εμβληματικό αθλητικό συγκρότημα -πήρε την ονομασία του από τον Γάλλο αεροπόρο Roland Garros- έχει γίνει μάρτυρας σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του τένις τα 95 χρόνια που φιλοξενεί το French Open. Κορυφαία θεωρείται η αναμέτρηση της Κρις Έβερτ με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στον τελικό του 1985 ενώ στον ίδιο court, στα 19 του χρόνια, ο ανεπανάληπτος Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε το τουρνουά με την πρώτη του συμμετοχή. Ο χώρος διαθέτει 18 χωμάτινα γήπεδα, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων Simonne Mathieu και Suzanne Lenglen (που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις τένις στο Παρίσι 2024) και του Philippe Chatrier Court (πυγμαχία και τένις).
Parc des Princes / Ποδόσφαιρο / Χωρητικότητα: 47.926, Παρίσι
Η Γαλλία είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον αθλητισμό παγκοσμίως και είναι λογικό να διαθέτει εξαιρετικά γήπεδα. Ένα από αυτά είναι και το «Παρκ Ντε Πρενς», σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Roger Taillibert (τον άνθρωπο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ). Το «Parc» κατασκευάστηκε το 1972 και είναι το «σπίτι» του ποδοσφαιρικού συλλόγου Paris Saint-Germain από το 1974. Εκτός από έδρα της Les Parisiens, έχει διοργανώσει πολλούς αγώνες για τις γαλλικές εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και ράγκμπι, καθώς και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 1998 και το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2016.
Place de la Concorde / BMX Freestyle, Skateboarding, Breaking, 3X3 Basketball / Χωρητικότητα: 30.000, Παρίσι