Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει πόθεν έσχες τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στον Alpha και πρόσθεσε πως «το υφολογικό νήμα που συνδέει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την τοξικότητα και τις ανεδαφικές υποσχέσεις».
Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου, είπε ότι οι εξαγγελίες για τον δεύτερο διευρυμένο κύκλο αναμένονται σύντομα ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της φοιτητικές στέγης τόσο με τα έργα ΣΔΙΤ όσο και με πρόγραμμα για τις ήδη υφιστάμενες φοιτητικές εστίες.
«Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος πολιτικός που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η κριτική που του ασκώ είναι κυρίως πολιτική. Όταν έρχεται και προτείνει μέτρα που κοστολογούνται σε 45,8 δισ. την 4ετια οφείλω να προειδοποιήσω ότι αν εφαρμοζόταν έστω και ένα τμήμα η χώρα θα πήγαινε στη χρεοκοπία. Οι πολίτες το τελευταίο που θέλουν είναι έναν μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά, δε, για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη τόνισε ότι «θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του. Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται επί 20ετια. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν νομίζω ότι θα επανερχόταν αυτή η συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ότι αυτός είναι ο πιο έντιμος και οι άλλοι έχουν τη φωτιά τους λερωμένη», ανέφερε
Τι ενώνει Τσίπρα-Κασσελάκη
Κληθείς στη συνέχεια να συγκρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ. Δώσαμε σκληρές μάχες, ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, θα δοκιμαστεί. Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις. Ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις αυτές ανήκουν πια στο παρελθόν», είπε και συμπλήρωσε πως «ο “πολακισμός” και η τοξικότητα» συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ παρά την αλλαγή ηγεσίας.
Ερωτηθείς για το εάν σκέφτεται την αποχώρησή του από την προεδρία της Ν.Δ., απάντησε ότι «οι πολιτικοί αποχωρούν με δύο τρόπους από την εξουσία, είτε επειδή ο λαός τους οδηγεί στην αντιπολίτευση, είτε επειδή το επιλέγουν οι ίδιοι», αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτεται, ένα χρόνο μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην πρωθυπουργία.
Ειδικά δεν για τη μετακίνησή του στην ευρωπαϊκή, πολιτική σκηνή απάντησε πως «δεν σκέφτομαι ότι θα γίνει σύντομα η αποχώρησή μου. Είναι τιμητικό για Έλληνα πρωθυπουργό να συζητείται για μια ευρωπαϊκή θέση αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, και να μου προτεινόνταν, να αποδεχθώ κάποια ευρωπαϊκή θέση και θα τιμήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων
Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο για την οποία είπε ότι «είναι μια έντονη διαδικασία, απαιτεί αυστηρό πρόγραμμα, καλό φαγητό και άσκηση όποτε βρίσκουμε χρόνο. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες περνάει ο χρόνος χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Τώρα έμειναν 5 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας. Βλέπουμε πια το τέλος αλλά η τελευταία εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη και απαιτητική για να πείσουμε τους πολίτες ότι οι κάλπες αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και να αντιμετωπίσουμε την αίσθηση αδιαφορίας που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη».
«Είναι μια εθνική κάλπη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Έχει σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που πρώτα θα φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και μετά την κομματική γιατί είχαμε την τελευταία 5ετια ευρωβουλευτές που δεν το έκαναν αυτό» είπε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Με αφορμή τις αντιδράσεις για την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «με στεναχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές. Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση. Εθνική προτεραιότητα για την πατρίδας μας η αντιμετώπιση της ακρίβειας».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσαν οι πολίτες. Είπα το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργαστούμε σκληρά. Για μένα αυτή η κατηγορία περί αλαζονείας δεν στέκει. Τελικά η προσβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν».