Αθλητισμός

Τεντόγλου για αλλαγή σε τριπλούν: Δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία στο άλμα εις μήκος, έχοντας καταγράψει κορυφαίες επιδόσεις. Το βράδυ της Κυριακής (9/6), ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε για τρίτη συνεχή φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και αποθεώθηκε από το κοινό στη Ρώμη.

Κάποια στιγμή, ο Τεντόγλου ρωτήθηκε εάν σκέφτεται πιθανή αλλαγή αγωνίσματος και βρήκε αφορμή, για να εκφράσει την εναντίωσή του σχετικά με κάποιες αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος.

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, δήλωσε:

«Για μένα μετρά περισσότερο η επίδοση που θα κάνω και το πώς θ’ αγωνιστώ. Αν μπορώ να δώσω μία καλή… μάχη, αν μπορώ ν’ απαντήσω σε άλλους αθλητές. Δεν είμαι άτομο που κυνηγά κάποιο σερί. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι, δεν κυνηγάω τα πολλά μετάλλια. Το δύσκολο κομμάτι είναι να υπάρχει κίνητρο και να συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι. Πάντα βρίσκω τον τρόπο και θέλω πάντα να βελτιώνομαι. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι και να κάνω άλματα».

Και στη συνέχεια, πρόσθεσε τα εξής ερωτηθείς, για το αν σκέφτεται να αλλάξει αγώνισμα:

«Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα. Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Θα ήθελα να κάνω τριπλούν. Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι τους και δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».


Στις 2 Μαρτίου ο Μίλτος Τεντόγλου είχε δηλώσει πως «αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν», λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης.

Ο Τεντόγλου είναι αντίθετος στα σχέδια της παγκόσμιας ομοσπονδίας για κατάργηση, έστω δοκιμαστικά, της βαλβίδας, δηλαδή της ταινίας στην οποία πατούν οι αθλητές πριν κάνουν το άλμα, και να δημιουργήσει ζώνη απογείωσης, όπου θα καταγράφεται το τελικό πάτημα του αθλητή και η καταμέτρηση του άλματος θα ξεκινά από εκείνο το σημείο.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα καταργηθούν τα άκυρα άλματα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», είχε πει ο Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης σχετικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top