Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να ευνοήσουμε τη λειτουργία και την κίνηση με τα πατίνια, με τα ποδήλατα, την πεζοπορία, δηλαδή την κινητικότητα. Γι’ αυτό ρίχνουμε το όριο ταχύτητας από 50 χιλιόμετρα σε 30 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, στον οικιστικό ιστό και όχι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά αυτό βοηθάει και δίνει τη δυνατότητα πλέον να κινείται ο κόσμος και με αυτά τα οχήματα.
Θέλουμε ανθρώπινες πόλεις, θέλουμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε το μέσο μαζικής μεταφοράς, το λεωφορείο, το μετρό (…)
Στον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένας ωραίος χώρος στον οποίο μπορείς να πάρεις το ποδήλατό σου και το πατίνι και να κινηθείς και να διασχίσεις σχεδόν όλη την πόλη (…) Ανοίγουμε τώρα, εγκαινιάσαμε, τον αστικό περίπατο κάτω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Μιλάμε για είκοσι χιλιόμετρα ποδηλατόδρομο και χώρο για περπάτημα και για πατίνι.
Άρα λοιπόν δίνουμε χώρο για να υπάρξει το πατίνι. Θα έχει πλαίσια. Έχουμε λοιπόν το πατίνι που έχει ταχύτητα μέχρι 6 χιλιόμετρα και για ηλικία από 12 ετών και πάνω (…) Το ηλεκτρικό πατίνι που έχει ταχύτητα μέχρι 25 χιλιόμετρα είναι για άτομα από 15 χρονών και πάνω. Πρέπει να έχει το κράνος του, πρέπει να έχει το ρούχο με σήμα από το οποίο να μπορεί να τον διακρίνει ή ένα φακό (…)
Το παιδί που χτύπησε τις προάλλες στη Μεσογείων δεν έχει δουλειά με το πατίνι στη λεωφόρο. Είναι αδιανόητο αυτό. Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς (…) Πρέπει να κάθε γονέας να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αφήνει παιδί 10 – 12 χρονών να πάει στη Συγγρού ή στην Κηφισίας (…)
Εμείς δεν ερχόμαστε εδώ να επιβάλλουμε τιμωρητικές διατάξεις για να κυνηγάμε τον κόσμο. Θέλουμε λιγότερα τροχαία».
Για το πώς θα ελέγχεται η κίνηση με τα πατίνια στα τουριστικά μέρη, σημείωσε:
«Είναι διατάξεις οι οποίες πρέπει να θεσπιστούν τώρα. Ήδη έχουμε μια πρώτη συζήτηση με το Υπουργείο Τουρισμού, γιατί αυτές οι εταιρείες και αυτές τις υπηρεσίες πιο πολύ απευθύνονται σε τουριστικά μέρη όπου οι τουρίστες και οι επισκέπτες χρησιμοποιούν πατίνια (…) Ενώ είχαμε εταιρίες που νοίκιαζαν αυτοκίνητα ή μηχανές τώρα έχουμε τελειώσει. Τώρα έχουμε εταιρείες με ποδήλατα και πατίνια (…)
Δεν μπορείς να παρατάς το πατίνι πάνω στη ράμπα αναπήρων. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω στη ράμπα αναπήρων.
Αυτές είναι βασικές αρχές σεβασμού. Γι αυτό έχουμε βάλει τώρα τις ποινές για την αντικοινωνική συμπεριφορά (…)».