Η ομάδα, η οποία αποτελείται από τους Γεώργιο Καραπιδάκη, Χρήστο Μαδαμόπουλο, Νικόλαο Μωραΐτη και Στασινό Νταβέα κατάφερε να υπερισχύσει του Columbia University, που έλαβε το δεύτερο βραβείο και το Ινδικό πανεπιστήμιο National Institute of Technology Tiruchirappalli, Tiruchirappalli, Tamil Nadu, που κατέκτησε την τρίτη θέση.
Ο διαγωνισμός Hack3D έχει ευρεία θεματολογία σχετικά με προβλήματα ασφάλειας στον σχεδιασμό και στην προσθετική κατασκευή τρισδιάστατων αντικειμένων.
Ειδικότερα, αφορά σε ζητήματα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας παραγωγής στην παγκόσμια βιομηχανία. Τυχόν προβλήματα, μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την ακεραιότητα και την ποιότητα σε προϊόντα μεγάλης σημασίας σε κλάδους, όπως η αεροναυπηγική. Να σημειωθεί ότι ελαττώματα σε εξαρτήματα, που απορροφώνται από τη βιομηχανία μπορεί να μην ανιχνεύονται μέσα από τον ποιοτικό έλεγχο ή τις παραδοσιακές μεθόδους κυβερνοασφάλειας. Για το λόγο αυτό, αναδεικνύονται ως εξαιρετικά σημαντικές οι καινοτόμες μέθοδοι ή λύσεις, που προτείνουν οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να δικτυωθούν διεθνώς, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών.
Χρυσή πρωτιά για φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Hack3D στη Νέα Υόρκη.
Τη δεύτερη…Posted by Maria Vardaki on Monday, December 16, 2024
Η Σχολή ΗΜΜΥ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) ανακοίνωσε τη σημαντική διάκριση των φοιτητών, τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε επιτυχία καθώς και ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον.