Σύμφωνα με πηγές της αγοράς πάντα βοηθάει η παραμονή του νυν μετόχου για κάποιο διάστημα στην ομαλή μετάβαση αλλά και στην αναδιάρθρωση της εταιρίας κάτι που θα επιδιωχθεί αμέσως μετά την εξαγορά.
Έτσι κατά πάσα πιθανότητα η συμφωνία θα προβλέπει την παραμονή του CVC με το ποσοστό αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά και τον τρόπο εξόδου του από το σχήμα. Είναι αρκετά νωρίς ώστε να καταστεί ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις υπάρχουσες συμφωνίες της εταιρίας (σ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Εθνική Τράπεζα) αλλά και με εκείνες που έχει συνάψει η Τράπεζα Πειραιώς ασφαλιστικά με ΝΝ και Ergon.
Αδιευκρίνιστο παραμένει αν το 30% που δεν θα εξαγοράσει η Τράπεζα Πειραιώς θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο CVC. Eπίσης η αγορά αναμένει να διαπιστώσει ποια θα είναι η κατανομή των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν και κυρίως σε ποιο βαθμό θα αξιοποιηθεί η μόχλευση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιδίωξη της Τράπεζας Πειραιώς να επιτύχει από τις εποπτικές αρχές η εξαγορά να γίνει με τη συμφωνία Danish Compromise. Η συμφωνία αυτή αφορά μεγαλύτερες εξαγορές από τη συγκεκριμένη συνολικής αποτίμησης 6 δισ. ευρώ, ωστόσο οι επόπτες δίνουν την σχετική άδεια ανά περίπτωση. Εφόσον η Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίσει τη σχετική άδεια τα κεφάλαια που θα απαιτηθεί να δεσμευτούν θα είναι πολύ λιγότερα από ότι σε διαφορετική περίπτωση.