Πρόκειται για αναρτήσεις που περιλαμβάνουν σέξι φωτογραφίες, ερωτικά βίντεο καθώς και διαφημίσεις με συνοδούς πολυτελείας. Μάλιστα κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να αναζητήσει πληροφορίες γράφοντας στα κινέζικα τα ονόματα των πόλεων όπου λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις.
Πίσω από αυτή την αποκάλυψη βρίσκεται ο Άλεξ Στάμος, Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Παράλληλα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ μιλώντας στην Washington Post είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για να καθορίσει πόσο διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το τέχνασμα στο οποίο έχει καταφύγει το Πεκίνο.
Still working on our own analysis, but here is some good initial data that points to this being an intentional attack to throw up informational chaff and reduce external visibility into protests in China (Twitter being blocked for most PRC citizens):https://t.co/kPK7nMeCPu
— Alex Stamos (@alexstamos) November 28, 2022
Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τη διεθνή παρακολούθηση των διαδηλώσεων καθώς η πρόσβαση στο Twitter έχει αποκλειστεί εντός της Κίνας. Σημειώνεται πως εργαζόμενος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι η εταιρεία γνώριζε το πρόβλημα και εργαζόταν για να το επιλύσει.
Just wrote about Chinese accounts spamming city names in a suspected attempt to keep citizens from learning about the historic protests. An outgunned Twitter staff fought back. https://t.co/OdwqL8qne5
— Joseph Menn (@josephmenn) November 28, 2022
Στο μεταξύ σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν, με ειδικότητα στα κινεζικά θέματα μίλησε στην Washington Post υπό καθεστώς ανωνυμίας και υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι «50% πορνό και 50% διαμαρτυρίες». «Μόλις έκανα τρία – τέσσερα σκρολαρίσματα στη ροή των αποτελεσμάτων μου για να δω αναρτήσεις από νωρίτερα και ήταν όλα πορνό», πρόσθεσε.