Ειδικότερα, υποστήριξε τα εξής στους αστυνομικούς: «Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που απευθύνθηκαν σε εμένα. Δεν ήξερα ότι θα δημιουργούσα κάποιο κακό». Ισχυρίστηκε, δε, πως είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στην Αμερική για φυσίατρους.
Παράλληλα, σε κατάθεση κλήθηκε και ο 72χρονος Γερμανός, συνεργός του 66χρονου, ως ύποπτος για την υπόθεση, ωστόσο αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία.
Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 66χρονου έγινε το 2016 όποτε και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.
Από την έρευνα προκύπτει ότι τόσο ο ψευτογιατρός όσο και ο συνεργός του εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς, που έπασχαν με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, όπως και άλλους με νευρολογικές παθήσεις.
Η συνδρομή των γερμανικών αρχών και της Interpol
Σ την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι γερμανικές αρχές καθώς και η Interpol.
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στη Γερμανία, σε οικίες και κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση, φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα δίκανο και το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου προκειμένου να προσέλθουν περισσότερα θύματά του, πέραν των 15 που έχουν ήδη καταθέσει.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ