«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς.
Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύσει μεθοδεύσεις και σκευωρίες. Όλες κατέρρευσαν με κρότο», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προσθέτουν: «Οι σκευωροί στοχοποίησαν προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ανήθικα ψεύδη ακόμα και για τον γιο του, με αφορμή έλεγχο που είχε δεχθεί με την παρέα του πριν από ενάμιση χρόνο. Δόλια αποσιωπώντας ότι όλα προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐστατο αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας».
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ότι «άμεσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα για το θέμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας», ενώ σχετικά με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τονίζουν: «Περιέχει τις καταθέσεις των αστυνομικών που διεξήγαγαν τότε τον έλεγχο και φέρει τις υπογραφές του αρχηγού και του υπαρχηγού, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και δεν αφήνει καμία αμφιβολία τόσο για τα πραγματικά περιστατικά όσο και για τις επιδιώξεις όσων μεθόδευσαν την υπόθεση. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσαν τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γιος του, όσο και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης. Και, προφανώς, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα της δικογραφίας».
Όσον αφορά την υπόθεση της «Greek-Mafia», κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν: «Την περίοδο 2015 – 2017 η ΕΥΠ, στο πλαίσιο παρακολουθήσεων που διενεργούσε, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς που είχαν σχέση με κυκλώματα παράνομου τζόγου, εκμετάλλευσης οίκων ανοχής κοκ. Η διοίκηση της ΕΥΠ επί των ημερών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέλειψε να ζητήσει τις νόμιμες άδειες για τις επισυνδέσεις, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα των σχετικών καταγραφών να μην μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του εισαγγελέα της πολύκροτης υπόθεσης: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο».
«Μετά από αυτό, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα σοβαρά λάθη και οι πλημμέλειες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία υπαγόταν η ΕΥΠ, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία διενέργησε την έρευνα την περίοδο 2015-2017, στέρησε από το δικαστήριο την αξιοποίηση σημαντικού υλικού».
Οι ίδιοι κύκλοι θέτουν ορισμένα ερωτήματα:
«-Γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να έχουν προηγηθεί οι νόμιμες άρσεις του απορρήτου;
-Η ΑΔΑΕ έκανε τους σχετικούς ελέγχους των εν λόγω επισυνδέσεων;
-Τελικά ποιοι ενδεχομένως ωφελήθηκαν από αυτούς τους κακούς χειρισμούς;