Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το μόρφωμα του Κασιδιάρη. Παρότι το πάνελ ομόφωνα συμφώνησε ότι δεν μπορεί μια εγκληματική οργάνωση να μπει στην βουλή, η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις δύο ψηφοφορίες της βουλής αποτέλεσε διελκυστίνδα μεταξύ του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κατρούγκαλο με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει στην Βουλή να μπουν «μαχαιροβγάλτες». Ωστόσο επέμεινε στις θέσεις του κόμματος του και την πρόταση που είχαν ετοιμάσει.
Ο υπουργος Επικρατείας υπερασπίστηκε την διάταξη της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Η διαφωνία των δύο αντρών έγινε ακόμη πιο έντονη όταν η κουβέντα έφτασε στην διάταξη για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στην δική του παρέμβαση, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι θα μπορούσαν οι δύο προτάσεις να συρραφθούν, ενώ και ο ίδιος υποστήριξε την κυβερνητική τροπολογία λέγοντας ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον νόμο.
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της απλής αναλογικής αλλά και τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα εκμεταλλευτεί τη διερευνητική εντολή η Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον υποκαταστήσει. Από την πλευρά του, δήλωσε ότι η απλή αναλογική είναι ένα μη ωφέλιμο σύστημα για την χώρα.
Ακόμη, σχολιάζοντας τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, για τον άγνωστο Χ πρωθυπουργό, ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν γίνεται αυτό. Όσον αφορά για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ . Γεραπετρίτης είπε ότι «βεβαιώς θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασία αν μας τάξει εκεί», έσπευσε όμως να επισημάνει τις δυσκολίες δίνοντας το παράδειγμα της Γερμανίας αλλά και του Βελγίου που χρειάστηκαν αρκετούς μήνες ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση, εφόσον βγεί νικητής στις εκλογές. Απηύθυνε επιπλέον ένα νέο κάλεσμα συμπόρευσης προς το ΠΑΣΟΚ.
Στον απόηχο των καταγγελιών κατά του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις λίστες των ευρωεκλογών. Υπενθύμισε ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη εισήγαγε στη δημόσια σφαίρα αυτό το ενδεχόμενο. Με ιδιαίτερο νόημα δε, τόνισε, ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την επιλογή προσώπων που μας εκπροσωπούν στο ευρωκοινοβούλιο.
Στην εκδήλωση που διήρκησε για περισσότερο από 2.5 ώρες, έδωσαν το «παρών» εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και την πολιτική. Μεταξύ άλλων ήταν ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος ΑΔΑΕ, ο Ιωάννης Σάρμας, πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γιάννης Κτιστάκης καθηγητής Νομικής, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.