Ελλάδα

Εγκαινιάσθηκε το νέο πολεμικό μουσείο στην Χαλκίδα

            Με αθρόα παρουσία πολιτών εγκαινιάστηκε, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, το νέο πολεμικό μουσείο Χαλκίδας.

           Πρόκειται για ένα νέο σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό “κεφάλαιο” για την Εύβοια, αλλά και κατ’ επέκταση τη Στερεά Ελλάδα και ολόκληρη τη χώρα. Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο πρωθυπουργό εξέφρασε την  απεριόριστη ευαρέσκειά του και την απόλυτη ικανοποίησή του για το πολεμικό μουσείο Χαλκίδας, εξαίροντας παράλληλα την προσφορά του Αναστάσιου Λιάσκου, (π. Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και νυν Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών) να δωρίσει την προσωπική του συλλογή, για να εκτίθεται στον συγκεκριμένο χώρο. Αναφέρθηκε ακόμη στην προσωπικότητα του κ. Λιάσκου και στο έργο του ως προέδρου του ΔΣ. του Πολεμικού Μουσείου,  χαρακτηρίζοντας τον ως “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.

           Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός  Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρθηκε στη σημασία του νέου παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου, τονίζοντας πως θα αποτελέσει ακόμη ένα ασφαλές καταφύγιο της πολύτιμης ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να συγχαίρει τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την ολοκλήρωση του, καθώς και για την ευγενική προσφορά του συνόλου των εκθεμάτων και κειμηλίων από την προσωπική του συλλογή.

          Από την πλευρά του ο  πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκςο, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα και τη συλλογή παιδιόθεν σπάνιων ιστορικών κειμηλίων, εκφράζοντας συνάμα την ικανοποίησή του για ένα όραμα που έγινε πλέον- ύστερα από πολλά χρόνια-πραγματικότητα. Επίσης ευχαρίστησε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους και χαρακτήρισε το νέο μουσείο  σημαντικό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής μνήμης και την ενίσχυση της εθνικής αυτογνωσίας.

Δημοφιλέστερα

To Top