Ήταν ο αριθμός που τον ακολουθούσε πάντα, απ’ όταν δηλαδή έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το ντεμπούτο του (25/08/19 ως αλλαγή για το τελευταίο τέταρτο) έμελλε να είναι ιστορικό μιας και γινόταν ο νεότερος παίκτης του κλαμπ που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα, αλλά ο μικρός μόνο «ψαρωμένος» δεν ήταν, κάτι που απέδειξε ούτε έναν μήνα αργότερα σκοράροντας το πρώτο του γκολ για να καπαρώσει ακόμη μία πρωτιά, αυτή του νεότερου σκόρερ του συλλόγου (18 ετών και 63 ημερών, στις 31/08/19).
Το ξεπέταγμα και η μεταγραφή στη Γερμανία
Η ποδοσφαιρική μαγκιά του σε συνδυασμό με το πλούσιο ταλέντο του τον έκαναν αμέσως να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα, με τους έμπειρους σκάουτς των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων να κανονίζουν ευθύς αμέσως ταξίδια στην Αγγλία για τον… νούμερο ένα Peaky Blinder, με τη δημοφιλή σειρά να συμπεριλαμβάνεται και στη φανέλα της ομάδας. Αυτές που εκδήλωσαν πιο θερμό ενδιαφέρον από την Αγγλία ήταν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ενώ Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) και Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) παρακολουθούσαν στενά την περίπτωσή του.
Ήταν η ανέλπιστη πρόταση της Ντόρτμουντ –ωστόσο– αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον του πιτσιρικά, ο οποίος έδειχνε αρκετά ώριμος για να αναλογιστεί από μόνος του πως ποδοσφαιρικά θα του έκανε πιο καλό να αγωνιστεί κάπου όπου ναι μεν το επίπεδο θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο, αλλά δεν θα τον «κάψουν» κιόλας. Για προφανείς λόγους, η BVB έμοιαζε το ιδανικό μέρος για να κάνει τα πρώτα του βήματα εκτός της γενέτειράς του, κι από τη στιγμή που τον έκανε Νο1 στόχο της το deal έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες έναντι του… αστείου ποσού των 25 εκατομμυρίων λιρών. Μοναδικός σημαντικός όρος ήταν να δοθούν «μπροστά» τα λεφτά, συν κάποια ευκόλως επιτεύξιμα μπόνους.
Κάπου εκεί η Μπέρμιγχαμ ανακοινώνει πως το νούμερο 22 αποσύρεται. Στην ποδοσφαιρική Αγγλία –με όλα τα στραβά της– κάποια πράγματα είναι χτισμένα διαφορετικά και στους «μπλε» κάποιοι είχαν τη διορατικότητα να τα τονίσουν. Ο Μπέλιγχαμ προφανώς δεν ήταν ο πρώτος που βγήκε από τις ακαδημίες κάποιας ομάδας και μεταπήδησε σε κάποια μεγαλύτερη, εξίσου προφανώς δεν θα είναι ο τελευταίος, αλλά στη μία και μοναδική χρονιά που αγωνίστηκε εκεί σε επαγγελματικό επίπεδο άφησε το στίγμα του. Το impact, που λένε οι Άγγλοι.
Ποιος γελάει τώρα;
Στα προαναφερθέντα στραβά του αγγλικού/βρετανικού ποδοσφαίρου συμπεριλαμβάνεται και το υπερβολικό «hype», ένας εξίσου δανεικός από την αγγλική όρος ο οποίος σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «υπερβολική διαφήμιση». Με το που εκδόθηκε η ανακοίνωση της Μπέρμιγχαμ για το νούμερο 22 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χλεύασαν την απόφαση αυτή και τη χαρακτήρισαν μια ακόμη υπερβολική απόφαση των Άγγλων.
Όποιοι κι αν ήταν οι… κρυφοί λόγοι –αν υπήρχαν– οι «Blues» ανακοίνωσαν: «Ο Τζουντ έγινε σύμβολο για την ομάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας τί μπορεί να επιτευχθεί με ταλέντο, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Η περιποιητική, ταπεινή και ζεστή συμπεριφορά του εκτός γηπέδου τον έκανε επίσης ένα τόσο εντυπωσιακό πρότυπο. Η φανέλα με το νούμερο 22 έγινε συνώνυμο με τον Τζουντ, την άνοδό του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 16 ετών και 38 ημερών και “αυτές” του τις ικανότητες. Ως εκ τούτου ο σύλλογος αποφάσισε ότι θα ήταν ταιριαστό να αποσύρει τον συγκεκριμένο αριθμό για να θυμόμαστε για πάντα έναν δικό μας και να εμπνέουμε τους υπόλοιπους».
Προς Γερμανία μεριά το σκηνικό ήταν έτοιμο για να τον υποδεχθεί κι εκείνος δεν απογοήτευσε τους θεατές που περίμεναν πώς και πώς να δουν έναν παίκτη που δεν ήξερε σχεδόν κανείς τους. Παίρνοντας φανέλα βασικού στο πρώτο παιχνίδι της Μπούντεσλιγκα για τη σεζόν 2020-21, ο Μπέλιγχαμ ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα χρίζοντας σκόρερ τον Τζιοβάνι Ρέινα κιόλας από το 35ο λεπτό, όταν με μια στατική πάσα όλο ποδοσφαιρική… μαγεία έκανε τον κόσμο στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» να κοιτάξει ο ένας τον άλλο με απορία αλλά και προσμονή για όσα θα επακολουθούσαν.