Σύμφωνα με την έκθεση, οι φλόγες έπληξαν 176.287 στρέμματα στο νησί.
Σε 131.551 στρέμματα διαπιστώθηκαν μέτριας κλίμακας ζημιές, ενώ σε 30.164 παρατηρήθηκαν μικρής η αμελητέας σοβαρότητας φθορές.
Οι σοβαρές ζημιές περιορίστηκαν σε 14.509 στρέμματα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του Copernicus, δηλαδή περίπου στο 9%. Πλήρης καταστροφή καταγράφηκε σε μόλις 63 στρέμματα, δηλαδή στο 0,03% του συνόλου.
Το μοντέλο του Copernicus συγκρίνει τις καταστροφές στη βλάστηση πριν και μετά την πυρκαγιά και εκτιμά την «κατάσταση της υγείας» της βλάστησης σε μια περιοχή. Η κατάταξη γίνεται σε τέσσερις κατηγορίες: «αμελητέα και ελαφρά καταστροφή», «μέτρια καταστροφή», «μεγάλη καταστροφή» και «καταστροφή» για τις εκτάσεις που έχουν χαθεί εντελώς.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ποιες περιοχές κάηκαν και σε τι κατάσταση είναι (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, σκούρο κόκκινο από τη λιγότερο στην περισσότερο σοβαρή).
Πέραν των μεγάλων προσπαθειών των πυροσβεστών και των εθελοντών, χάρη στις οποίες δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής, κατά τη φωτιά στη Ρόδο υλοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Ελλάδας.
Επιπλέον, από την πρώτη φάση αυτοψιών και ελέγχων από τα συνεργεία μηχανικών του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ότι έξι κτίρια θεωρούνται επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα») και 22 χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή είναι ακατάλληλα έως ότου να επισκευαστούν.