Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε μετά από μια μαραθώνια πρόταση η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναπτύσσοντας για 12 ώρες ένα σκεπτικό που κατέρριψε όλη την επιχειρηματολογίας της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα.
«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο από αυτό της κυρίας κατηγορουμένης», «η μικρή Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είπε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, η οποία έδειξε ως κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε μια άλλη αποστροφή της πρότασης που ανέπτυξε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου «έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη. Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε».
Η εισαγγελέας υπερασπίστηκε σε όλη τη διάρκεια της πρότασής της τους χειρισμούς και τις κινήσεις όλων των γιατρών και των νοσηλευτών που χειρίστηκαν τις κρίσεις και τα επεισόδια της Τζωρτζίνας λέγοντας, μάλιστα, ότι «δεν είχαν κανένα λόγο οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πουν ψέματα». Ειδική ήταν, δε, η αναφορά της στον Ανδρέα Ηλιάδη για τον οποίο απέρριψε ολοσχερώς το επιχείρημα της 35χρονης μητέρας ότι δήθεν προσπάθησε να κάνει εμπόριο οργάνων. «Απορώ πως το επέτρεψε αυτό η κυρία κατηγορουμένη. Αν είχε στοιχεία, να τον κατηγορήσει, αλλά αυτό; Ο κ. Ηλιάδης το πρώτο όργανο που προσπάθησε να προστατεύσει ήταν ο εγκέφαλος του παιδιού της. Αυτός ο γιατρός ήταν αυτός που συζητούσε για μεταμόσχευση οργάνων του; Είναι αστείο και να λέγεται όταν δεν έχουμε εγκεφαλικό θάνατο».
Η εισαγγελική πρόταση ήταν τόσο ενδελεχής, συγκεκριμένη και αναλυτική με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εμφανή εκνευρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία στο πέρας της διαδικασίας ακούστηκε να υβρίζει το δικαστήριο κατά την αποχώρησή της από την δικαστική αίθουσα λέγοντας «άντε γ…» απευθυνόμενη στην εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίασση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης.
Η αγόρευση της εισαγγελέως
η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε καταθέσεις γιατρών στο ακροατήριο και απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι η Τζωρτζίνα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επειδή εμφάνισε σπασμούς. Ακόμη έκανε εκτενή αναφορά στις πολλαπλές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το παιδί και από τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι ήταν καλά στην υγεία του.
«Η Τζωρτζίνα μέχρι αυτό το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν φυσιολογικές, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το πρωί της 9ης Απριλίου το παιδί ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο και ανακοινώνεται στην κατηγορουμένη. Εκείνη ευθύς αμέσως ανακοινώνει ότι το παιδί έκανε εμετούς. Η ίδια μας είπε ότι έβγαλε σάλια. Μόλις ειδοποιήθηκαν οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και κράτησαν τη Τζωρτζίνα για περαιτέρω έλεγχο. Ακολούθησε δεύτερος εμετός την ίδια ημέρα» τόνισε η εισαγγελέας για να περιγράψει στη συνέχεια: «Στις 3 τη νύχτα το παιδί απασχόλησε ξανά τους γιατρούς διότι η μητέρα ενημέρωσε για αυξημένους σφυγμούς και βήχα. Στις 10 Απριλίου το πρωί ήταν σε καλή κατάσταση (…)».
«Πέταξαν λάσπη στον Χασαπόπουλο»
Ακολούθως, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την επόμενη ημέρα στο Καραμανδάνειο και έκανε λόγο για «λάσπη» προς τον γιατρό κ. Χασαπόπουλο, ο οποίος, μόλις ανέλαβε, κράτησε -έπειτα από ΚΑΡΠΑ 50 λεπτών- το παιδί στη ζωή.