Ακόμη και στελέχη του στενού πυρήνα της ομάδας των «Νεοπροεδρικών», όπως ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς «δείχνουν» προς την κατεύθυνση των ευθυνών, αλλά και των τυχόν υπαιτίων για την παραπάνω εξέλιξη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, «υπήρχε καταφανώς άγνοια του γεγονότος ή δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση του ίδιου του Προέδρου για το νομικό πλαίσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είχε πληροφορηθεί για το γράμμα του νόμου και τις σχετικές συνέπειες από το περιβάλλον του.
Ερωτηθείσα χθες για το ίδιο θέμα, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε χθες για τον κ. Κασσελάκη πως «έχει δώσει ο ίδιος απαντήσεις πριν καιρό, λοιπόν, και είπε ότι με τους δικηγόρους του θα δει πως θα χειριστεί το ζήτημα. Και σταματάει εκεί το ζήτημα», ενώ η ίδια ξεκαθάρισε για το ρόλο της εντός ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως «εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν γίνομαι. Είμαι με τη χώρα μου, με το ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι έχω το καθήκον να συμβάλω ώστε να έχει η χώρα μου αντιπολίτευση σήμερα και εναλλακτική αύριο».
«Παρουσιάστηκαν τεκμηριωμένα έγγραφα για το πόσα, πώς και πότε δόθηκαν τα χρήματα του κ. Κασσελάκη στην εταιρεία Left Media και πότε επέστρεψαν» σημείωσε από πλευράς η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» και αυτό οφείλει να το κάνει μέχρι 30/6/2024. «Για μένα επειδή αυτό το περιστατικό προκύπτει από το ίδιο το περιστατικό. Ποιο είναι αυτό; Ότι ένας ομογενής γίνεται αρχηγός ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος, έτσι; Που σημαίνει ότι για μένα στον ίδιο χρόνο, ναι να μεταβιβάσει τις εταιρίες. Στο ίδιο χρόνο για την υποβολή της αναλυτικής δήλωσης της περιουσιακής του κατάστασης, οφείλει και να τακτοποιήσει τα μερίδιά του, να τα μεταβιβάσει δηλαδή», τόνισε η κ. Τζάκρη.
Εν τω μεταξύ, τέλος στα σενάρια που ήθελαν το Βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτείται, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την είσοδο του κ. Κασσελάκη στην ελληνική Βουλή έδωσε ο ίδιος ο ακαδημαϊκός. Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, από την ημέρα της ορκωμοσίας του αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελεί υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι, είπε, ότι ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον τύπο κάποιον από τους βουλευτές επικρατείας να παραιτηθεί. Συμπλήρωσε ακόμα ότι ουδείς από το περιβάλλον εργασίας του τον έχει πιέσει να διαλέξει ανάμεσα στην πολιτική ή την ακαδημαϊκή καριέρα του τονίζοντας «εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις που αφορούν στη δουλειά μου. Προτεραιότητά μου είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που δύναμαι να προσφέρω στους απόδημους Έλληνες.».
Οι «υπονομευτές» και η Νέα Αριστερά
Τα όσα, ωστόσο, έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχουν αναστατώσει τη γαλήνη και την καθημερινή λειτουργία του κόμματος, με στελέχη που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα να θέτουν πλέον ζήτημα «εκκαθάρισης» της Κουμουνδούρου, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για «υπονομευτές» στην πλευρά της Νέας Αριστεράς.
«Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτικές ενέργειες από το εσωτερικό του. Του τέως οικονομικού διευθυντή και ενέργειες άλλες, οι οποίες μας βάζουν να απολογούμαστε για πράγματα, με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο Βουλευτής, Πέτρος Παππάς, για να συμπληρώσει πως «υπάρχει ακόμα κόσμος ο οποίος λειτουργεί, υπάρχει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόσμος που είναι αποσπασμένος, είναι κόσμος που έχει σχέση επαγγελματική με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολιτικά δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ». «Ο οποίος έχει στενούς δεσμούς, είτε με τη Νέα Αριστερά, είτε με άλλα κόμματα και δρα αρνητικά σε σχέση με την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.
«Πρέπει να γίνει μια εκκαθάριση»