Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτηρίου προσέφυγε δικαστικά για την συγκεκριμένη απόφαση του Ιουλίου, κερδίζοντας την υπόθεση, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανοιχτός, ως παράρτημα άλλων σχολείων που διαθέτει η επιχείρηση στο Ελληνικό.
Το θέμα ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από την πρόσφατη ανάρτηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ανέφερε ότι δέχθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο εκπαιδευτικός παρενοχλούσε μαθήτριες του ιδιωτικού σχολείου. Ως συνέπεια αυτού, είναι πιθανόν να υπάρξει εκ νέου απόφαση από το υπουργείο Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας του. Αντίστοιχα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ιδιοκτησία θα προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη και ίσως να επιτύχει να συνεχίσει να λειτουργεί με το καθεστώς που λειτουργούσε έως τώρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Δημόσιο, ήτοι, το Υπουργείο Παιδείας, έχει κάνει την «άσκηση» σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη δεν δικαιώσει την ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου και προετοιμάζεται για να μπορούν να μετεγγραφούν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, σε δημόσια σχολεία.
Σημειώνεται πως η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου, δεν αφορά το σεξουαλικό σκάνδαλο του εκπαιδευτικού, αφού αυτός μετακινήθηκε από τη θέση του και απασχολείται ως οδηγός σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά αφορά στα νομικά ασυμβίβαστα του ιδιοκτήτη, ο οποίος και παρέλαβε την επιχείρηση από τους γονείς του. Ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτηρίου, που υπηρετούσε παλαιότερα σε δημόσιο σχολείο, είχε υποστεί πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης από το δημόσιο λόγω παράλληλης άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς την απαραίτητη άδεια.
Αμαρτιών συνέχεια
Το ιδιωτικό σχολείο στο Ελληνικό, το οποίο σφραγίστηκε από το υπουργείο Παιδείας ύστερα από την έρευνα που διεξήγαγε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και βάσει της σχετικής εισήγησης, είχε υποπέσει και σε άλλα «ατοπήματα» στο παρελθόν. Όπως είχε αποκαλύψει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) το 2013, οι γονείς είχαν πληρώσει δίδακτρα, ενώ τα παιδιά τους έλαβαν άκυρους τίτλους σπουδών.
Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), στον ιδιοκτήτη του εκπαιδευτηρίου είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το δημόσιο, λόγω άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς άδεια. Παρά την κύρωση, υπέγραφε ως νόμιμος εκπρόσωπος του σχολείου κατά την αδειοδότηση του εκπαιδευτηρίου. Οι ενέργειες του ιδιοκτήτη είχαν ως αποτέλεσμα να διακινδυνεύσουν πολλοί μαθητές να λάβουν άκυρους τίτλους σπουδών, αν και οι γονείς τους είχαν καταβάλει τα δίδακτρα κανονικά.
Τότε, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές αυτοί μεταφέρθηκαν σε δημόσια ή άλλα ιδιωτικά σχολεία. Συγκεκριμένα, ο τότε Διευθυντής Π.Ε. Δ’ Αθήνας προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να μη χάσουν τη χρονιά οι μαθητές. Ταυτόχρονα, για να διασφαλιστεί η ομαλή έκδοση ενδεικτικών και απολυτηρίων τίτλων, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εξέδωσε εντολή για την άμεση μετεγγραφή των μαθητών σε δημόσια σχολεία.
Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Υποβλήθηκε στην ΕΑΔ καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών του εκπαιδευτηρίου.
Η ΕΑΔ άμεσα διενήργησε έλεγχο στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ζήτησε τις άμεσες ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία διεξήγαγε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.
Ταυτόχρονα, ο/η εμπλεκόμενος/η εκπαιδευτικός παραιτήθηκε από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και απομακρύνθηκε οριστικά από αυτό.
Διαπιστώσεις κατά τη διενέργεια του ελέγχου:
Από την αλληλογραφία με την ΗΔΙΚΑ (ΕΡΓΑΝΗ) προέκυψε ότι, ενώ ο/η εκπαιδευτικός είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του στο σχολείο λόγω των καταγγελιών για παρενόχληση, η ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου, παρότι είχε γνώση όλων αυτών, τον επαναπροσέλαβε σε έτερη επιχείρησή της διαφορετικού αντικειμένου από την εκπαίδευση.