Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η διμερής συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ναυτιλίας.
Επιπλέον, ανταλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η στρατηγική της Ευρώπης για τον περιορισμό του κινδύνου (de-risking) έχει στόχο να διασφαλίσει την ανθεκτικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού της και να εξισορροπήσει το εμπορικό της ισοζύγιο.
Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Zhao Leji είχαν τον ακόλουθο διάλογο:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι πάρα πολύ που σας ξαναβλέπω μετά την περσινή μου επίσκεψη στο Πεκίνο και που έχω την ευκαιρία να σας καλωσορίσω στην Αθήνα.
Ξέρετε πόσο πολύ μεγάλη σημασία αποδίδουμε στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι κάτι το οποίο είχε επιβεβαιωθεί και πάλι κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου. Μου δίνεται η ευκαιρία τώρα να ανταποδώσω την πολύ ευγενική σας φιλοξενία.
Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω την Κίνα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26. Προσβλέπουμε σε μία πολύ στενή συνεργασία με εσάς για την αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι οι οικονομικές μας σχέσεις εξελίσσονται σταθερά, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανισορροπίας η οποία παρατηρείται στο εμπορικό ισοζύγιο, με τη μεγαλύτερη διευκόλυνση πρόσβασης ελληνικών προϊόντων και εταιρειών στην αγορά της Κίνας.