Ο διάδοχος Πατέλη
-Βεβαίως, το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Πατέλη, καθώς η θέση δεν είναι διόλου αμελητέα, με δεδομένο ότι ο οικονομικός διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου μιλά με τράπεζες, επιχειρηματίες για επενδυτικά σχέδια, την αγορά ευρύτερα, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ΕΚT. Ακούω ότι για το πόστο «παίζει σοβαρά» ο Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος τώρα είναι επικεφαλής του ΣΟΕ, ένας εξαιρετικά ικανός τεχνοκράτης με χαμηλό προφίλ που ταιριάζει στο κλίμα. Ο Κ.Μ. δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση, θα σταθμίσει τα δεδομένα και λογικά ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει κάνει ανακοινώσεις. Πάντως, μέχρι και σήμερα την «οικονομική ομάδα κρούσης» του πρωθυπουργού την αποτελούν ο Πατέλης, ο Αργυρού και ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ασχέτως της θεσμικής ιδιότητας που έχει ο καθένας.
Ο Χάρης και η συναίνεση
-Ίσως ακούσατε ότι την πόρτα του Μαξίμου σήμερα θα περάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος θέλει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό θεσμικά μια σειρά ζητημάτων, από τη διπλή ανάπλαση, την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Αθήνας, την ανθεκτικότητα της πόλης ως προς τα αντιπλημμυρικά που πρέπει να γίνουν και την κοινωνική κατοικία. Είναι προφανές επίσης ότι ο Χάρης Δούκας βλέπει ότι η συναίνεση έχει ένα αντίκρισμα, αν κρίνει κανείς από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη και ο δήμαρχος καίγεται να κάνει τη δουλειά του και να δείξει όσο το δυνατόν περισσότερο έργο αντί να ασχολείται με πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το λέει άλλωστε αυτό και ο ίδιος σε φίλους του.
Η Αννούλα του μετρό…
-Τώρα αν προσθέσεις σαν εικόνα και το χθεσινό βίντεο της Άννας Διαμαντοπούλου από το μετρό Θεσσαλονίκης, που… ο Μητσοτάκης με τον Εξάρχου να την έβαζε να το κάνει λιγότερο ενθουσιώδης θα ήταν, μπορείς χαλαρά να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε με φόρα αίφνης στο ΠΑΣΟΚ. Έλα στο Grosse Koalition να ετοιμάζεται αλά γερμανικά… (αστείο είναι αυτό έτσι, μην το πάρετε για ρεπορτάζ).
Το Αφροδιτάκι σου… (κατά το Κατερινάκι σου)
-Λοιπόν μίλαγα χθες με τον δημοσκόπο μου (την πηγή μου εννοώ, γιατί οι δημοσιογράφοι ως γνωστόν δεν έχουν δημοσκόπους) για την πολιτική κατάσταση και μου είπε το εξής: «Όλα τα χρόνια που δουλεύουμε στις εκτός περιόδου εκλογών μετρήσεις σταθμίζαμε πάντα μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Δηλαδή δεν θεωρώ σωστό αυτό που κάνουν τελευταία συνάδελφοί μου και σταθμίζουν τη Ν.Δ. ας πούμε με το 28% των ευρωεκλογών κι όχι με το 41% των εθνικών εκλογών. Σαφώς και λαμβάναμε υπόψιν τις συγκυρίες αλλά δεν γίνεται να μη «μετράς» σε μια δημοσκόπηση ότι είναι άλλο οι ευρωεκλογές που πήγαν περί το 1 εκατ. λιγότεροι ψηφοφόροι με τις εθνικές εκλογές», λέει η πηγή μου και νομίζω ότι έχει δίκιο κάπου. Πάντως, μεταξύ μας, δεν βρήκα αυτό τόσο ενδιαφέρον όσο παρακάτω στη συνομιλία μας αυτό που μου είπε για τη Λατινοπούλου. «Τι γίνεται του λέω με τη Φωνή Λογικής, παίρνει από τον Βελόπουλο και από τη Ν.Δ., ή από πού αλλού;», για να πάρω την εξής εκπληκτική απάντηση: «Η Λατινοπούλου παίρνει το 90% των ψήφων της από άντρες μέσης ηλικίας…». Τώρα επειδή η ίδια δηλώνει… φωνή λογικής, θα το σχολιάσω λέγοντας ότι είναι σαφές ότι ο Έλλην μεσήλιξ γοητεύεται και από το λέγειν αλλά και από το μπρίο της Αφροδίτης που χορεύει και το YMCA!
Δουζόγλου (αποριών συνέχεια)
-Περιδιαβάζω το 27σέλιδο πόρισμα της Eurobank -το οποίο βεβαίως έχουν στα γραφεία τους και αρμόδιες Αρχές- για τον Δουζόγλου ο οποίος παρά τη ροή από το εξωτερικό εκατομμυρίων (χωρίς επαρκή, ή και χωρίς καθόλου δικαιολογητικά), εξακολουθεί να διατηρεί τα περισσότερα ακίνητα που κατέχει αναξιοποίητα ακόμη και σήμερα, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις το Πεντελικό, το πρώην κτίριο του ΟΤΕ στη Σταδίου αλλά κι ένα σωρό άλλα. Οι εταιρείες του Δουζόγλου μάλιστα είχαν αιτηθεί χρηματοδότηση για αγορές ακινήτων ύψους 19,5 εκατ. ευρώ. Με οικονομική επιφάνεια που του επιτρέπει να αγοράζει τα ακίνητα σαν πουκάμισα, γιατί ο Δουζόγλου χρειάστηκε να περιμένει από τις τράπεζες; Οι τράπεζες από την πλευρά τους επιφυλάσσονται καθώς ο «Βενεζουελιανός» περιλαμβανόταν στη λίστα Ράιχενμπαχ (πλούσιοι Έλληνες που καταχωρήθηκαν σε λίστα από ξένες φορολογικές αρχές), ενώ επιπλέον βρέθηκαν καταχωρήσεις στα Paradise Papers όπου οι επωνυμίες των offshore εταιρειών ταυτίζονται με επωνυμίες εταιρειών του Δουζόγλου, όπως π.χ. CANAIMA, ORINOKO και άλλες.
Ο «διασώστης» της Yalco